27 augusti, 2012

Något grönt

V önskade sig en grön paita. Har inte så mycket grönt tyg hemma, mest tjocka tyger som jag hellre syr byxor eller hupparen av. Men ett grönt hittade jag. Med nyckelpigor på.

Tyget är lite rastlöst i färgen, så jag tonade ner det med svarta raglanärmar. Och det här är en paita som gillas med stort G. Mönstret är OB:s More Grey i storlek 104.
Ganska kul då två senaste plaggen gått riktigt bra hem hos V, och blivit lite av favoriterna för tillfället. Har tydligen inte hunnit fotografera paitan utan modell, den for så snabbt i användning.

Har två andra projekt på hälft, känns som att produktionen går lite långsamt för tillfället, men bättre sakta än inte alls.

14 augusti, 2012

Lekstugan

Nu är lekstugan så gott som klar, lite inredning ännu så blir den riktigt fin. Nedan en bildkavalkad om projektets gång. I ett tidigare inlägg visade jag hur utsidan förändrats. Nu koncentrerar vi oss på insidan.
 
Såhär såg alltså stugan ut då vi fick den.
Inuti fattade lite brädor här och var.
Så brädor spikades upp.
Och vit målfärg slängdes på väggar och tak.
Flickorna fick en egen postlåda som vi hittat på "föuse".
Fondväggen blev av en riktigt fyllig mangogul färg. Totalt 5 lager färg behövdes.
Gardinerna sydde jag upp för ett tag sedan. Det fina tyget har jag fått av en syjuntevän.
 
En gammal fin hylla från snickarboden fick också flytta in.
Ännu fattas det helt tydligt några tavlor och kanske nån hylla. Och flera trasmattor. Helst hela golvet täckt av dem.
Även undre sidan av taket på terassen blev vitt. Tyvärr tog målfärgen slut, kunde ha dragit ännu ett varv för att täcka ordentligt. Nästa sommar ska taket bytas ut, det nuvarande har nog sett sina bästa dagar för länge sedan. Men skulle nog kalla detta en lekstuga som heter duga.

Namnlappar

Annat nytt på syfronten som ockuperat en hel del av min tid är mitt företag SoMine. Kom på mig själv med att fundera över varför det inte finns något riktigt bra företag i Finland som hjälper en att fixa en egen namnlapp enligt önskemål. I praktiken hamnade man beställa utanför Finlands gränser för att få den servicen. Så då beslöt jag att starta upp eget.


Och här är vi nu. Beställningar har börjat trilla in, och bekräftar mina aningar om att detta är just vad vi behöver här i Finland. Betjäning på båda inhemska dessutom.

Ser ni vad fina lappar! För mer info kolla in vår hemsida här: SoMine .


Favoritbyxorna

V kikade i tygskåpet och beställde ett par byxor i turkost velour. Med fickor. Helst. Tänkte att jag skulle ta och sy ett par byxor med inbygda fickor, men tygbiten var såpass liten att det räckte endast till det samma gamla vanliga fungerande Saimi-mönstret. Saimi är utan sidosömmar, så fick sy ett par fickor ovanpå byxan istället.
Fickorna blev av pinguparade trikå i rosa.
Fiksuna tyttönä sydde jag fast namnlappen på baksidan av fickan. Så nu finns lappen på rumpan.
Men det tankefelet bryr inte sig V om. Dessa blev genast nya superfavoritbyxorna. Helst ska de inte ens tvättas emellanåt.
Och tvättas de så ska de nästan som fuktiga tillbaks i bruk.
Tjohej! Roligt att ens kreationer uppskattas.

06 augusti, 2012

Randigt

är roligt. Ja, åtminstone är det fint. I vår(vintras?) ritade jag av en kjol som en syjuntis hade med sig. För ett tag sedan fick jag utklippt delarna och i onsdags sydde jag ihop den.

 Nu är ju bildvinklarna och fokuset igen lite vad de är, men man ser ju vad den föreställer.

Måste säga att jag är tycker massor om kjolen. Kommer antagligen att göra mera såna! Ai vadå tycker om randigt?