23 juli, 2013

Semestern är över

Ja, semestern gick i ett huj. Men massor hann vi med ändå. Och roligt hade vi! Tyvärr hade vi dock så mycket program att jag inte hunnit sy just något under hela sommaren känns det som.

Värsta abstinensen fick jag bota direkt efter att våra första långväga gäster farit hem och före nästa kom på besök. Två pipon på beställning var precis den medicin jag behövde.

Nu har jag under senaste veckan hunnit sy såpass att jag t.o.m. fått något klart.
Under semestern körde vi till Umeå, och vidare till Haparanda. På hemvägen stannade vi i Kempele. Av en enda orsak.
Där finns Metsola! Det var som att stiga in i en jättefärglad godisbutik full av fina kläder. Och tyg. Det finfina blåröda stretchfrottét klippte jag upp till nya byxor till K. Hon har vuxit en hel del, och många byxor börjar vara för korta. Ritade således upp mitt egna byxmönster i en större storlek. Nu strl. 92.
Även det härliga biltyget är av stretchfrotté från samma ställe. Då V såg tyget blev hon helt till sig och visste direkt vad hon ville ha av det.
En T-shirt. Det fick absolut inte vara långa ärmar fast jag först försökte övertyga henne till det. Hade lite fördomar mot T-shirtar i stretchfrotté, men måste säga att det funkar faktiskt suveränt bra. Är inte för varmt och inte för kallt. Storlek 110.