22 september, 2013

Tiputalo

Eller något ditåt heter det här tyget från Lillsestoff, som inte alls ser lika bra ut på bild som i verkligheten.
Det var en syjunttis som hade beställt detta på vårens sy-lan, och jag fastnade för de söta tipuna och de klara färgerna. När jag då nyligen såg tyget på rea beställde jag bums en bit.
Härliga färger!

18 september, 2013

kamelfärg på byxorna

Skrev ett tidigare inlägg där jag berättade om hur jag blivit inspirerad av ett par pösbyxor i Me&I kollektionen. Mönstret jag sen ritade hemma, började närmast likna ett par ridbyxor.
Så jag justerade mönstret något, klippte ut den ljuvliga kamelfärgade velouren (från Kestovaippakauppa, suverän kvalitet), och sydde upp dessa finfina pösbyxor. Den brun-vitrandiga mudden är från Majapuu om inte jag missminner mig.
Nu börjar mönstret mer likna det jag var ute efter! Synd att bilderna förvränger färgen på tyget. För det är jättefint live.

17 september, 2013

videkisse

Fast man kanske mer förknippar videkissor med vårvintern, så är detta en riktigt fin tunika till hösten och vintern.
Eller vad säger ni? Grunden till tunikan är ett mönster för en t-shirt, som jag bara klippte längre och bredare.
Det svarta är restbitar från en syjunteväns gömmor. Den här sydde jag på sylan för nån vecka sen.

16 september, 2013

Pipe Leg byxor

Hittade en bit stretchcollege i stuvbitarna på Eurokangas. Den fina mörkturkosa färgen lockade, och jag visste precis vad jag skulle sy upp av det.
Mönstret heter Pipe Leg (OB 1/2012) och är ett bra byxmönster med fina stickningar och detaljer som gör att byxorna ser lite ut som jeans. Jag lämnade bort sidofickorna och satte in förstärkningar vid knäet (inspiration från Me&I).
Tyvärr stretchar stretchcollegen lite väl mycket vid midjan vilket resulterar i att byxan är för lös (syns på första bilden). Men det problemet fixar vi med ett bälte.
I och med alla stickningar och smådetaljer tog det ganska länge att fixa klart byxan. Men det är nog värt mödan, för fina blev de! Även om knälapparna hamnade lite väl lågt ner.
Alla detaljsömmar sydde jag i en orange konstrastfärg, och satte in en orage knapp. Men jag har inte låtit V använda byxorna till dagis än. Vi får vänta tills det blir så kallt att de alltid har på sig andra byxor utanpå när de far och leker i gruset. Såpass arbetsdryga var de att jag inte vill se ett hål på knäet/rumpan riktigt genast.

12 september, 2013

Buzzar tandkräm

Ja, närmare bestämt Pepsodent White Now Triple Power Gold. Ett långt och krångligt namn med reklam som lovar mycket.
Bland annat att vi får vitare tänder direkt tack vare den blåa hinnan som lägger sig på emaljen och ger en optisk effekt som gör att tänderna ser vitare ut. Därutöver sköter tandkrämen vid regelbunden användning givetvis om andra beläggningar som kaffe- och nikotinmissfärgningar.

Det här med att ge vitare tänder. Njaaeeh, jag vet inte om jag tycker mina tänder blivit vitare. Iofs har jag inte annars heller kaffe/nikotinmissfärgningar att ta bort. Men inte tycker jag att jag riktigt ser den optiska effekten heller. Men kanske jag inte tittar tillräckligt noga. Vissa andra som testat har berättat för mig att deras tänder verkligen ser vitare ut.

Oberoende om de blivit vitare eller inte, så är den en sak jag VET att mina tänder blivit. Och det är RENARE! Ja, känslan är härlig då man är klar med borstningen. Tänderna känns underbart rena! Detta beror säkert på hinnan som lägger sig på emaljen och ska ge den optiska effekten. Om inte annat så ger den en härligt ren effekt på tänderna.

När man ännu lägger till faktumet att smaken är mycket lyckad, fräsch, men inte för stark. Inte söt. Riktigt bra alltså, så kan man bara med gott samvete konstatera att detta definitivt är en produkt för mig. Jag kommer gärna att använda denna även i fortsättningen. #pepsodentwhitenowgoldsuomi #buzzador

Vill du ha mer information om att vara Buzzador? Klicka här.