29 november, 2011

College och tunika

Fick äntligen fixat dragkedjan på V:s college. Dragkedjan var alltså lite för lång, så den spärrade upp över kanten och irriterade på halsen. Hade tidigare fixat den snabbt genom att bara sy några resårbitar ovanför, men det såg för jävligt ut och störde mig såpass mycket att jag ännu en gång måste fixa det.

K fick en aarikkas sparkdräkt av Ika, och den har en insydd flik som skyddar dragkedjan, så den int skaver mot halsen. Kopoierade idén, och trollade fram en sådan här flik. Lat som jag är orkade jag dock inte byta färgen på overlocktrådarna, så de är vita. Men det stör mig faktiskt inte.

 Och så har jag fått min andra tunika klar. Ja eller nästan klar. Skall ännu rensa trådarna bort och lägga till mitt namnband så är den färdig. Den här var nog jobbig att få bra. I och med att jag lämnade bort ärmarna spärrade den yttre kanten på axeln och såg hemsk ut. Då trädde jag med mycket möda och besvär ett gummiband i kantvikningen. Men det kändes obekvämt och spänt på något vis. Efter fler om och men beslöt jag ta bort gummibandet, och nu spärrar axelkanten inte mer?! Den sitter fint där den ska, och känns också bra. Hurra för det!
Tyget är från jofotex, med fina små elefanter på. Hade en liten mössa (som jag har kvar) i samma mönster då jag var baby och tycker såå mycket om tyget! (beklagar den dåliga belysningen på bilden)

3 kommentarer:

Micu sa...

Oj vad fina kläder! Du borde göra business av det där :) Jätte coola färger o tyger!

Simone sa...

Tack! Är nog inte riktigt på business-stadiet ännu =) Men jo, det finns en massa härliga kuosin att välja och vraka mellan!!

svärmor sa...

Vau så kiva kläder! jag som bara kan sy fast knappar som lossnat är imponerad!