17 mars, 2013

Testat Valio Onni

Eftersom jag är en Buzzador fick vi möjligheten att testa på Valio Onnis nya ätklara gröt och välling. Näringsinnehållet på Valio Onni-produkterna är speciellt anpassat till att stödja små barns tillväxt och utveckling. Produkterna är tillverkade av färsk finsk mjölk som är mindre bearbetad. www.valio.fi/onni

Jag var ganska så säker på att välling inte längre går hem hos oss, så jag tog bara ett paket välling med mig hem från butiken. Det blev havre-välling.

Jag hann inte ens få på bild då K smakade vällingen (eftersom hon bara tog en klunk), men eftersnacket hann jag åtminstone med.I butiken satsade jag alltså på Onni gröt istället, och tog några paket av varje sort. Och testperioden fick ta sin början.

Vi började med smaken spannmålsrik lingon. K åt en sked. Jag åt upp resten. För det här var ju jättegott!

Nästa i tur var fyra sädesslag. Den smaken tyckte K var god. Hon åt en hel portion. Själv tyckte jag att den var onödigt söt.
Efter dessa två smakdagar drabbades vi oturligen nog av en intensiv och påfrestande spysjuka som höll ett krafttag om medlemmarna i vår familj i en veckas tid.
Men vi började sakta försöka testa på de nya smakerna igen. Hallon-blåbär fick sin tur. K åt ungefär 8 skedar, vilket nog får räknas som godkänt. För mig var denna ingen favorit, klimpig var den dessutom.


Ikväll smakade vi på äpple-havre gröten. K åt två skedar och begärde vanlig gröt efter det. Men jag tycker den här smaken är en riktigt höjdare! Den är mjuk, inte för söt och har inte heller för stark äppelsmak. När jag berättade hur god gröten var fick vi se något som inte hänt på kanske ett år. Storasyster V ville också smaka, och åt flera stora skedar gröt med god aptit. Det här var gott!

Nu återstår alltså ännu hallon-havre, men såhärlångt är det definitivt äpple-havre som dragit det längsta strået. Jag tycker om gröt och spannmålsrik lingon eller äpple-havre tar jag gärna som ett mellanmål i framtiden. K är nog mer förtjust i vanlig gröt som inte är smaksatt, fyra sädesslag verkade ju dock funka för henne.

********

Muoks! Nu har vi testat  den sista smaken, hallon-havre. Resultatet: K åt 5 skedar och jag åt resten av gröten. Smaken var det inget fel på, helt god var den. Men den här var också lite onödigt klimpig tycker jag. Bäst i test var helt klart alltså äppel-havre och som god tvåa landade spannmålsrik lingon.

********

Inga kommentarer: